HOLDNINGER

Vi arbejder for at lave vores strikkollektion så miljøvenlig som muligt. De farver, som er brugt til at farve garnet er næsten ikke skadelige for miljøet. Vi satser på at gøre det endnu bedre. Vi strikker kun efter mønstret og ikke et færdigt stof, som så skal klippes ud bagefter. Ved at strikke de syningsfærdige stykker, bliver spildprocenten minimal.

Emballage bruges en ekstra gang

Vi smider ikke papkasserne ud! Der bliver brugt så meget som muligt "second hand" emballage til at pakke produkter ind og sende ud til butikkerne.

Spar på papiret

Vi trykker kun 1 mindre oplag af katalog hvert år, og sælger mere og mere gennem internet for ikke at bruge naturens ressourcer – træ.

På kontoret får brugte papirer også "et anden liv", for vi køber aldrig huskesedler, men bruger papirets "bagside" til det.

Mindre ressourcer fra naturen.

Vi giver på vores hjemmeside mulighed at downloade vores katalog til kundernes PC for at spare på papiret. Vi udvikler vores hjemmeside løbende, for de fleste forbrugere har ikke brug for de trykte kataloger. Du kan derfor bestille direkte fra vores hjemmeside. Det er både nemt og hurtigere.

Vær glad for det du har.

Kauni´s design er tidløs design, og er derfor ikke så påvirket af den aktuelle modesituation. Kauni designer tøj, som også har en lang brugstid og derfor ikke bliver slidt op alt for hurtigt. Det sparer ressourcer på vores jord. Vi håber på at alle, som køber vores striktrøjer, bliver så glade for dem, at de først bliver kasseret, når de er slidt op. Jeg har selv trøjer, som jeg har haft meget glæde af i 4-5 år.

HJERTESAGER

...er selvfølgelig i forbindelse med børn.

Jeg har en stor tilknytning til Estlands eneste Grundtvig/Koldske friskole og tror på, at undervisning og indlæring skal ske med et smil og gennem hjertet. Ikke med angst og utrykhed, som det desværre sker i mange folkeskoler i Estland.

Det er kærligheden, trygheden og oplevelsen, som skal drive værket på skolen.

Jeg inviterer alle til at være med i Pärnu Friskole´s hverdag gennem deres hjemmeside og støtte Estlands eneste friskole, hvis man har lyst.

www.vabakool.ee

With love

Kauni

ABOUT

Kaunis forældres smukke kærlighedshistorie begyndte på en lille garnfabrik, hvor de første gang mødte hinanden, den unge bogholder, Kaunis mor og Kaunis far, som styrede fabrikken.

Kaunis kreative evner indenfor billedkunst og håndarbejde ansporede hende til, hurtigt og ved sin mosters hjælp, at lære at strikke på strikkemaskine, så hun kunne strikke sine mange ideer, langt hurtigere end ved håndstrik.

Firmaet Kauni blev grundlagt i 1996 på Fyn, i den idylliske landsby, Dalby, med den smukke havudsigt. De første år formidlede firmaet estisk håndværk, designede Kauni produkter fra andre strikkestuer, lyttede til kundernes ønsker og traditioner og tilpassede dem til det danske marked.

I 2003 startede firmaet med egne strikkere, og i dag sælger vi Kauni design og garn i flere andre lande udover Danmark.